در طوفان بمانید، اما غرق نشوید!

 آخرین بروزرسانی: 1404/04/23

چطور در سخت‌ترین روزها هم بفروشیم و رشد کنیم؟

روزهایی که پشت سر گذاشته‌ایم آسان نبوده‌اند. از نوسانات شدید قیمت و افت شدید قدرت خرید مردم گرفته تا تغییر رفتار مشتریان و سخت‌تر شدن هر روزه فروش، کسب‌وکار ما در دل یک طوفان قرار گرفته. اما این تنها نیمی از ماجراست.

نصف دیگر داستان، کسانی هستند که دقیقاً در همین روزهای سخت، فروخته‌اند، رشد کرده‌اند و حتی سهم بازار بیشتری به دست آورده‌اند. تفاوت آن‌ها با بقیه فقط در یک چیز بوده: تصمیم‌های هوشمندانه، انعطاف‌پذیری و استفاده درست از ابزارهای جدید.

 

واقعیت تلخ اما قابل حل:

اگر همچنان فروش، ارتباط با مشتری، و مدیریت موجودی شما به روش‌های سنتی انجام می‌شود، شما با چشم بسته وارد میدان مین شده‌اید.

حقیقت ساده:

  • مشتری امروز دیگر وقت و حوصله ندارد. دنبال تجربه سریع، دقیق، و اختصاصی است.
  • کسب‌وکاری که به موقع پیشنهاد بدهد، خود را در معرض دید نگه دارد و باشگاه مشتریان فعال داشته باشد، برنده بازی است.
  • فروشگاه یا انتشاراتی که فقط منتظر مشتری پشت در باشد، در حال عقب رفتن است، نه درجا زدن!

 

۵ ایده خلاقانه برای دوام و فروش بیشتر در شرایط بحرانی

  1. بسته‌های ترکیبی با تخفیف هدفمند: به‌جای تخفیف‌های کور، چند کتاب یا محصول مرتبط را با هم ترکیب کرده و با قیمت مناسب عرضه کنید.
  2. پیش‌فروش محصولات آینده با مزایای ویژه: این کار باعث تزریق نقدینگی به کسب‌وکار شما می‌شود و حس تعلق و مشارکت در مشتری ایجاد می‌کند.
  3. همکاری با کسب‌وکارهای مکمل: اگر کتاب‌فروش هستید، با یک کافه، فروشگاه نوشت افزار یا پیج فرهنگی همکاری کنید و بسته‌های مشترک عرضه کنید.
  4. استفاده از رسانه‌های ارزان اما تاثیرگذار: لایو اینستاگرامی معرفی کتاب، پادکست کوتاه، ویدیوهای موبایلی از فروشگاه یا انبارتان، حس زنده و واقعی بودن ایجاد می‌کند.
  5. ارتباط صمیمی با مشتریان وفادار: در این بحران‌ها، صداقت و ارتباط انسانی مهم‌تر از تبلیغ است. برای مشتریان ثابت، پیام اختصاصی بفرستید، نظرشان را بپرسید و آن‌ها را وارد تصمیم‌سازی کنید.

مثال موفق واقعی Shah M Book Company در افغانستان

در شرایطی که جنگ، تحریم و سقوط حکومت افغانستان در سال‌های اخیر بسیاری از کسب‌وکارها را فلج کرد، کتابفروشی «Shah M Book Company» در کابل با رهبری شاه‌محمد رئیس، توانست مسیر بقای خود را بازسازی کند. پس از تسلط طالبان، فروشگاه فیزیکی بسته شد، اما او با کمک یک تیم خارجی وب‌سایت جدیدی برای فروش آنلاین راه‌اندازی کرد. کتاب‌ها در هند چاپ و از طریق رانندگان اتوبوس و کانال‌های محلی به افغانستان ارسال می‌شد.

در بحران کرونا نیز، این کسب‌وکار با اتکا به حضور آنلاین و تنوع محصولات، توانست فروش دیجیتال خود را افزایش دهد. نتیجه؟ نه‌تنها بقای کسب‌وکار، بلکه رشد تدریجی در بازاری که بسیاری تسلیم آن شده بودند.


درس‌هایی از این تجربه جهانی:

  • انعطاف‌پذیری در کانال‌های فروش حیاتی است.
  • همکاری‌های خلاقانه لجستیکی و محتوایی می‌تواند راه نجات باشد.
  • زیرساخت دیجیتال، نه هزینه بلکه سرمایه‌گذاری است.

و حالا، نوبت ابزارهایی است که این مسیر را ممکن می‌کنند:

وب‌سایت و فروش آنلاین:  تجربه دوران کرونا نشان داد کسانی که از قبل نسبت به راه اندازی و توسعه کسب‌وکار آنلاین خود اقدام کرده بودند در آن دوران رشد بسیار بزرگی را تجربه کردند اما کسانی که بعد از شیوع کرونا اقدام به راه اندازی سایت کردند نتوانستند در زمان لازم با فروشگاه های آنلاین دیگر رقابت کنند و فرصت را از دست دادند. اگر فکر می کنید ممکن است بحران ادامه داشته باشد همین حالا به فکر کسب‌وکار آنلاین خود باشید، مشتری را از هر کجا که هست جذب کنید و خرید را برایش ساده کنید.

سئوی سایت:  کسب‌وکار آنلاین شما رشد نخواهد کرد مگر اینکه آن را در معرض دید مشتریان قرار دهید. برای این دیده شوید تنها یک راهکار وجود دارد: سئو. سئوی فروشگاه آنلاین به عملیات و اقداماتی گفته می شود که سایت شما را برای نمایش در نتایج جستجوهای اینترنتی بهینه میکند تا در صورت جستجوی کالای شما گوگل یا هر جستجوگر دیگری شما را در صفحات اول و رتبه های بالاتر به مشتری معرفی کند. سایت بدون سئو فروش چندانی نخواهد داشت. پس برای رشد فروشگاه آنلاین خود بر روی سئوی سایت تمرکز کنید. این هزینه نیست سرمایه گذاری است برای روزهایی که امکان فروش حضوری نخواهید داشت.

باشگاه مشتریان:  در شرایطی که یافتن مشتری جدید بسیار سخت است، مشتری وفادار خود را نگه دارید، پیشنهادات شخصی‌سازی‌شده ارائه دهید و بازگشت مشتری را تضمین کنید. تجربه مشتریان فعلی ایده گستران نشان داده است مشتریانی که از نرم افزار باشگاه مشتریان ایده استفاده می کنند در روزهای بحرانی افت فروش زیادی را تجربه نکردند و بعد از بحران 12 روزه نیز با یک اطلاع رسانی ساده مشتریان زیادی را به حضور در فرشگاه های خود ترغیب کردند و توانستند افت فروش ناشی از بحران را به شکل قابل ملاحظه ای کاهش دهند.

گزارش‌ها و تحلیل‌ها: بدانید چه می‌فروشید، کی و به چه کسی. بر اساس داده تصمیم بگیرید، نه حدس و گمان. احساسات را کنار بگذارید و اجازه دهید داده ها و گزارش ها راهنمای شما باشند. (به زودی مطلب جامعی با عنوان راهنمای استفاده از گزارش ها برای تحلیل موقعیت کسب‌وکار توسط ایده گستران منتشر خواهد شد)


شما تنها نیستید، اما باید حرکت کنید.

تیم ما در ایده‌گستران، اینجا ایستاده تا به شما کمک کند در کنار هم از دل سخت‌ترین شرایط، یک فرصت رشد واقعی بسازیم.


همین حالا یک گام جلوتر از بقیه باشید!

📞       دریافت مشاوره رایگان

 

ادمین پشتیبانی

پشتیبان سایت

دیدگاه کاربران



ورود به سیستم جهت ثبت نظر